El Pirineu i les Terres de Lleida han aconseguit la certificació Biosphere destination. Un distintiu internacional que remarca el compromís per la sostenibilitat turística i que garanteix la contribució als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides per al conjunt del territori. El Patronat de turisme de la Diputació de Lleida ha presentat la certificació i ha anunciat que ja hi ha 2 empreses de la demarcació que també l’han aconseguit. Una d’elles és Roc Roi, al Pallars Sobirà. Fins ara, només la Vall d’Aran el tenia.

Fa 2 mesos que el patronat va obrir una plataforma perquè durant 2 anys les empreses que vulguin el distintiu s’hi adhereixin sense costos, ja que els assumeix el mateix patronat i ja hi ha 80 empreses que treballen per aconseguir-lo. Un distintiu que també impulsa comercialment el negoci.

A més s’ha destacat que aquest certificat pot ajudar a arrelar gent al territori i evitar el despoblament ja que en destaca unes qualitats excepcionals tan per visitar com per viure.

Parlen al vídeo: ROSA PUJOL, VICEPRESIDENTA DEL PATRONAT DE TURISME DE LLEIDA - JULI ALEGRE, CAP DE PROMOCIO I MÀRQUETING DEL PATRONAT DE TURISME