Aquest dijous s'han obert les inscripcions per participar a la cinquena edició del Cerdanya Happy Walking, després que l'any passat es suspengués l'activitat per la covid-19. Aquest mes de juny la comarca tornarà a acollir aquest festival del senderisme promogut per Turisme Cerdanya amb l’objectiu de promocionar la comarca com un destí ideal per a la pràctica del senderisme i valorant la figura del guia de muntanya. L’altre objectiu principal de l’esdeveniment és donar a conèixer els productes locals i la feina dels seus productors. En les edicions anteriors, totes les excursions acabaven amb un tastet de productes locals però enguany degut a la Covid-19 no es podrà fer el tastet in situ, però s’entregarà un lot de productes als participants.

Així, doncs, del 10 al 13 de juny, s'han programat 8 excursions guiades de diferent nivell de dificultat per diverses zones de la comarca. Com a novetat cal destacar una excursió adreçada només a joves entre 12 i 29 anys que s’organitza conjuntament amb l’àrea de joventut del Consell Comarcal de la Cerdanya per a tal de fomentar la pràctica del senderisme entre els joves.

Les restriccions adoptades per la prevenció de la Covid-19 també obliguen a reduir molt el nombre de participants, ja que de moment, només deixen portar grups de fins a 6 persones, a l'espera de veure si es flexibilitzen les mesures.

A més, durant aquests dies s’organitzaran activitats paral·leles i obertes a tothom com l’exhibició de l’exposició “Històries i camins. Passeig literari pels camins pirinencs”, promoguda per la Taula de Camins de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), una xerrada on participaran els guies del festival i el concert de música tradicional dels Pirineus.

Les excursions tenen un cost de 15 € (adults) i 10 € (menors de 16 anys). Les inscripcions es poden fer mitjançant el web www.cerdanyahappywalking.cat.