L’associació Obrador Xisqueta ha realitzat un parell de vídeos adreçats als alumnes d’infantil i primària per donar a conèixer el món de les ovelles xisqueta i el seu paper dins de l’ecosistema de la muntanya. Es tracta del projecte Pasturem el ramat. A través d’una subvenció de 6.700 euros del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici s’han editat aquestes dos peces per difondre entre els escolars i treballar els valors dels ramats i els pastors. El projecte s’ha completat amb una campanya de sensibilització que s’ha difós a través de les xarxes socials.
En un primer moment el projecte s’havia encarat a fer taller presencials als centres educatius, però amb la pandèmia s’ha redefinit el projecte. N’ha sortit el conte El jersei de llana, adreçat a infants d’infantil i primer cicle de primària; i un altre vídeo destinat als cicles mitjà i superior de primària on l’ovella protagonista explica la vida dels ramats a la Vall d’Àssua i els parla de la xolla, l’estiva, la baixada dels ramats i l’hivern als corrals del fons de les valls, així com de l’ofici de pastor i el paper dels ramats en la conservació dels paisatges i la biodiversitat.