Inici de la desena edició del cicle ‘Parlem d’Història’ que organitza l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell i l’Espai Ermengol. Després que l’any passat s’aturessin les conferències de manera presencial per la pandèmia, aquest 2021 tornen a celebrar-se a la Sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell, i es retransmeten de forma telemàtica a la vegada per la col·laboraicó de l’Arxiu Comarcal.

Durant aquest mes de juny es realitzaran 4 xerrades, el dimecres de cada setmana. Per completar el cicle amb activitats més familiars s’han programat dues visites amb els títols ‘La Seu d’Urgell en blanc i negre. Els carrers a través de l’objectiu’ i ‘Una passejada històrica per les institucions educatives de la Seu d’Urgell’.
La primera conferència ha estat impartida per Carmen Xam-mar, amb el títol ‘Un crim passional el 1699? Josep Pesquer i la forca del Firal’. En l’acte s’han explicat els fets que van passar a la ciutat i les conseqüències posteriors.

La pròxima cita serà el dimecres, 12 de maig, amb la xerrada ‘La Seu d’Urgell ara fa cent anys’ a càrrec de Daniel Fité.

Parlen al vídeo: LLUÍS OBIOLS, PRESIDENT DE L’IEC ALT URGELL - CARMEN XAM-MAR, DOCTORA EN HISTÒRIA MODERNA I MEMBRE DE L’IECAU