La Cambra de Comerç de Girona ha lliurat aquest dimarts a la tarda la distinció als Establiments Històrics de Girona a la botiga Aspen - Magatzems Isern de Puigcerdà pel seu centenari. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, el president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega i la propietària de la botiga, Núria Simon, entre d'altres.
A principis del segle XX, Tomàs Isern i la seva dona, Pilar Rey Jordana, van obrir una botiga de teles al carrer Major núm. 1 de Puigcerdà. La parella va tenir només un fill, en Pere Isern Rey. Després de la Primera Guerra Mundial, la grip espanyola i una intensa crisi econòmica, en Tomàs Isern va emigrar a Hondures. L’aventura americana no va anar bé, i quan va tornar ja estava molt malalt de tuberculosi i va morir al cap de poc. 
Des de llavors, la botiga s’anomenà Vídua Isern. Va anar prosperant i va moure’s al núm. 7 del mateix carrer Major. Després de la Guerra Civil, la botiga va començar una nova etapa amb el suport d'en Pere. Aquest es va casar amb la Paquita Simon de Maury i van treballar sempre junts al negoci fins a la seva jubilació, l’any 1986. Després d’una reforma i de treballar a la botiga des de molt jove Núria Simon Meya, la neboda de la família, va continuar amb el negoci fins el dia d’avui. Un establiment conegut popularment com a Ca l'Isern.