Gràcies a la Subvenció extraordinària de Benestar i Comunitat atorgada per Dipsalut al Consell Comarcal de Cerdanya, els usuaris del Banc dels Aliments podran adquirir productes frescos utilitzant un val de 25 euros. Són productes difícils de gestionar i per tant, és una de les principals mancances del Banc d'Aliments.

Els vals s'hauran de fer servir al llarg d'aquest mes als comerços de proximitat de la comarca. A més, durant aquest any i fins a fi d’existències, els lots de productes del Banc dels Aliments es veuran complementats per altres productes frescos que s’han comprat a productors locals de la Xarxa Agroalimentària de Cerdanya.

D'aquesta manera es donarà resposta a un doble objectiu: l’abastiment de productes alimentaris frescos per als col·lectius més vulnerables afectats per la crisi de la Covid-19 i la promoció i ocupabilitat del petit comerç de proximitat.

L'ajut ha estat de 12.000 euros, dels quals s'han fet vals per un valor total de 3000 euros per gastar en fruiteries i carnisseries de Puigcerdà i de 1000 per utilitzar als comerços de Bellver, Alp i Llívia. La resta ha servit per comprar productes com làctics o patates a productors de la Xarxa Agroalimentària cerdana.

Parlen al vídeo: ANNA PUIG, RESPONSABLE BANC ALIMENTS CERDANYA