L’Ajuntament de la Vall de Boí destinarà enguany 135.000 euros a la reforma del teulat de casa Solé de Durro. Una casa d’origen medieval que conserva tant l’estructura com molts dels elements interns de l’època i que vol, poc a poc, reformar per fer visitable. L’edifici es va adquirir l’any 2005.

La idea del consistori és poder construir un museu etnogràfic de la Vall de Boí. Un equipament que complementaria la difusió de la història de la Vall. Però de moment la prioritat és mantenir de peu l’edifici i evitar que es perdi el patrimoni.

De cara a la reforma de la teulada, es finança amb un ajut de cultura i finançament propi de l’ajuntament.
L’edifici està catalogat com a Bé cultural d’interès local. I consta d’una casa, un paller, estable, era i cobert de grans dimensions.

Parlen al vídeo: SÒNIA BRUGUERA, ALCALDESSA DE LA VALL DE BOÍ