Una quarantena de persones han participat en la darrera jornada en línia organitzada per l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran i l’Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local en Economia Verda i Circular del Consell Comarcal cerdà. En aquesta ocasió, s'ha centrat en l’economia circular i les energies renovables al sector agroalimentari i ramader. S'ha orientat com un guiatge pràctic per reduir costos valoritzant els residus i subproductes, posant èmfasi en l’ús dels recursos energètics i amb exemples de negocis de la zona.

La taula s'ha estructurat en dos espais diferenciats, però que poden ser complementaris. La primera part ha servit per tractar els fluxos dels recursos materials, centrant-se en com reduir-los, com recuperar-los i quines són les línies d’ajuts per a la innovació i l’estudi. Un contingut que pot interessar tant a petits agricultors i productors, com a gestors de menjadors (escolars i d’hostaleria) o fins i tot a comunitats que estiguin interessades en el compostatge de qualitat i en aconseguir una reducció dels residus.
D’altra banda, la segona part del programa s'ha centrat en conèixer de més a prop l’energia fotovoltaica i les renovables en relació amb el sector agroalimentari i ramader, amb exemples de negocis locals i també amb informació sobre els ajuts en aquest sector.
És la tercera jornada en línia que organitza l'ens cerdà en l'àmbit del medi ambient i ja en prepara de noves. Entre les diferents opcions que està considerant hi ha l'ús i abús del consum d'aigua o les comunitats energètiques.

L'objectiu per als propers anys, és doncs, que les energies renovables vagin guanyant protagonisme, tot aprofitant els recursos que ofereix l'entorn.

Parlen al vídeo: ELISABETH MARTÍNEZ, AODL ECONOMIA CIRCULAR I VERDA CC CERDANYA