Aquest divendres al migdia la Candidatura d’Unitat Popular ha fet un acte davant el consell comarcal del Pallars Jussà en el marc de la campanya SÍ A LES RENOVABLES, SALVEM EL TERRITORI! La CUP ha defensat la moratòria del Decret 16/2019 per evitar la proliferació de molts projectes de macrocentrals eòliques i solars.

Denuncien una vulneració de l’autonomia municipal i que es cau en els interessos dels grans oligopolis i no en un model democràtic.
Des del territori també s’ha volgut posar en valor el pes econòmic que té la ramaderia i l’agricultura al Pallars Jussà.

També es remarca l’aportació que fa anys que el Pallars Jussà fa en matèria d’energia renovable arreu del territori i es demana una posició més clara en contra d’aquests macroprojectes per part de les administracions locals i comarcals.
A més, s’ha fet una crida a la població a manifestar-se en contra dels macroparcs solars el proper dia 8 de maig.

Parlen al vídeo: PAU JUVILLÀ, DIPUTAT CUP AL PARLAMENT - JAUME SOLÉ, PORTAVEU DE LA CUP PALLARS