Aquest dijous al vespre, veïns i veïnes del barri de la Fontvella de Tremp afectats per la construcció de la nova rotonda a la C-13 a l’entrada nord del poble s’han reunit amb ajuntament i responsables del departament de Territori i Sostenibilitat, encarregat de l’obra, per exposar el seu malestar amb el projecte i les afectacions que els suposa.
Després d’una reunió a l’Epicentre, s’han desplaçat fins al lloc de les obres on els veïns i veïnes han explicat sobre el terreny la desproporció que creuen que té l’obra que afecta zones d’aparcament, entrada de pàrquings i aproxima el pas de vehicles a les entrades dels edificis. També es considera que els vehicles de grans dimensions no poden carregar combustible a la benzinera. Els veïns lamenten que l’única opció que se’ls proposi sigui la rotonda, sense possibilitat de fer marxa enrere i que no es fes exposició pública del projecte.
Per la seva banda, l’Ajuntament de Tremp defensa que el projecte porta al Pla de mobilitat urbana de Tremp des del 2008 i que se’n va reiterar la necessitat al pla de Seguretat viària els anys 2010, 2013 i 2016. També remarca que hi va haver exposició pública per la part d’expropiació de la benzinera i que es va avisar als veïns de la possibilitat de fer al·legacions i en van arribar 9. Que pel projecte global no hi va haver exposició pública perquè és una de les excepcions que contempla la llei i que de cara als diferents problemes que aquest dijous s’han plantejat sobre el terreny, els responsables del projecte estudiaran els ajustos que es poden fer per solucionar-ho.
D’altra banda, la diputada del PSC al Parlament de Catalunya, Sílvia Romero, ha registrat una bateria de preguntes perquè consideren que "l'execució de la nova rotonda que el govern de la Generalitat ha iniciat a Tremp presenta greus irregularitats" i ha afegit que "no es pot fer una obra d'aquestes característiques i magnituds sense respectar l'ordenació urbanística i el procediment de tramitació".