El risc de rebrot de COVID segueix sent alt a l’Alt Urgell tot i que en l’última setmana s’han confirmat una quarantena de casos nous. La Fundació Sant Hospital té cinc ingressats pel virus, cal dir que cap d’ells es troba en la Unitat de Cures Intensives.
Actualment el risc de rebrot és de 384, nombre que ha disminuït lleugerament des de la setmana passada. La dada que ha augmentat és el tant per cent de PCR positives, de 7 a 11 per cent. Les últimes xifres confirmades, de dilluns 26, mostren que de 65 proves realitzades, 12 han estat positives.
La COVID també està afectant els centres educatius del sud de la comarca. A Organyà hi ha tres grups confinats de l’Escola Miret i Sans, s’ha realitzat PCR a tots els integrants del centre educatiu i es mantindrà tancat fins a tenir-ne els resultats.
L’Escola Sant Climent de Coll de Nargó té un grup a casa, igual que l’Institut Aubenç d’Oliana. Pel que fa a la Seu, l’Institut Joan Brudieu té dos grups confinats i La Salle, un.
Les vacunacions, per la seva part, segueixen avançant i ja hi ha més de 5.300 persones amb la primera dosi de la vacuna administrada, 2.200 d’aquests ja han rebut també la segona part de la vacuna. S’ha realitzat una crida als nascuts entre 1942 i 1961 per poder-se vacunar a la Seu, però s’informa que les places són limitades.
Des que va començar la pandèmia a l’Alt Urgell hi ha hagut gairebé 2.000 casos positius i unes 500 persones que han estat ingressades a la Unitat de Cures Intensives.