El confinament ha canviat moltes coses, i Senterada, un poble del Pallars Jussà, n’és un clar exemple. Més de 150 veïns i veïnes s’han unit en un projecte per fer front als nous reptes de la societat i ho han fet a través d’un jardí comunitari d’aliments, un projecte de sobirania alimentària, Senterada comestible.

El projecte funciona a través d’un banc del temps, la gent intercanviarà hores de feina per hortalisses per a l’autoconsum, alguns excedents es podran comprar entre els socis a un preu just i també està previst fer donacions a escoles o centres residencials.

I a més ha servit per fer pinya al poble i com a eina de socialització i cooperació.

Senterada Comestible també forma part dels projectes de matchfunding del Pirineu, on ja han superat el pressupost necessari per adquirir les eines i el material per fer un cultiu ecològic amb reg gota a gota i amb energia solar.

Parlen al vídeo: MIREIA FONT, ASSOCIACIÓ SENTERADA MUNICIPI VIU I SOSTENIBLE - JAUME GALÁN, ASSOCIACIÓ SENTERADA MUNICIPI VIU I SOSTENIBLE - JOSEP MARIA BORDAS, ASSOCIACIÓ SENTERADA MUNICIPI VIU I SOSTENIBLE - CARLES MAURICIO, ASSOCIACIÓ SENTERADA MUNICIPI VIU I SOSTENIBLE - JOSEP MARIA QUELLA, ASSOCIACIÓ SENTERADA MUNICIPI VIU I SOSTENIBLE