L’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell celebra el desè aniversari aquest mes d’abril. L’equipament situat al centre històric s’ha convertit en un espai d’aprenentatge, de suport a la recerca, turístic i de divulgació del patrimoni cultural i natural.

Tot i que per la pandèmia l’activitat es va veure gairebé aturada s’han continuat fent accions telemàtiques i visites puntuals quan s’ha permès. Una de les iniciatives més exitoses del 2020 ha sigut ‘El Museu és una escola’ interactuant amb els centres educatius a través del patrimoni.
Per commemorar-ne aquests anys d’existència s’ha creat un logotip nou que s’utilitzarà durant tot aquest 2021. També s’està treballant en una pàgina web nova que s’adapti a les necessitats tecnològiques de l’espai.
L’Espai Ermengol ja treballa amb nous projectes museogràfics i tecnològics, alguns d’ells s’emarquen dins els programes d’Insomni d’Estiu i Rutes a peu.

Durant aquests deu anys les instal·lacions han acollit projectes tan importants com el cicle dedicat al formatge per donar a conèixer la ciutat com a capital d’aquest aliment.

Parlen al vídeo: JORDI FÀBREGA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL - CARLOS GUÀRIDA, TÈCNIC DE CULTURA DE L’AJUNTAMENT DE LA SEU D’URGELL