La CUP reclama canvis en la política d’habitatge davant un possible imminent tall de llum al bloc de pisos ocupat a la plaça Europa de la Seu d’Urgell. Actualment es sap que hi viuen vuit famílies que depenen de serveis socials vivint en els pisos. L’empresa PEUSA va rebre al gener una ordre judicial per tallar el subministrament de llum.

El grup municipal reclama accions d’emergència per obtenir habitatges socials i poder reubicar les famílies. Després d’una reunió amb l’empresa energètica creuen que el tall no tardarà gaire a produir-se ja que si hi hagués algun accident ells en serien els responsables davant la justícia.
Anton remarca que la situació es troba tant al límit que en reunions amb l’equip de govern s’està plantejant pagar hotels o llogar pisos turístics per oferir-los un nou habitatge.
En els pressupostos 2021 la CUP va pactar una partida de mig milió d’euros per a la compra de pisos social que es va retallar a la meitat.

Aquestes vuit famílies ara mateix depenen de què l’empresa privada, PEUSA, els mantingui el servei fins que es trobi una alternativa.

Parlen al vídeo: XÈNIA ANTONA, CUP