‘Malaltia i perill de pesta. Avisos transpirinencs de malalties contagioses a la Seu d’Urgell dels segles XVI i XVII’ és el títol de la xarrada que ha impartit Lluís Obiols, president de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, en el cicle de conferències telemàtiques “X Abrils de l’Hospital” organitzat per l’Institut d’Estudis Ilerdencs de Lleida.

L’historiador ha presentat unes possibles futures línies d’investigació a través de cartes de correspondència inèdites enviades o rebudes a diferents consolats.
En aquests escrits bàsicament es parlava de la pesta, la fam i la guerra; de manera molt puntual, s’hi troben temàtiques festives.
A partir d’aquestes cartes s’han pogut definir tres grans àrees de comunicació des de la Seu. La zona d’Arièja que comunicava els ports de la Cerdanya amb Foix, una part del Bisbat que englobava ciutats com Tremp, Balaguer o Guissona, i els anomenats circumveïns que eren els espais més pròxims a la ciutat com Puigcerdà i Castellbò.

L’entitat ja organitza per aquest mes de maig el cicle “Parlem d’Història” que tindrà lloc a la capital urgellenca.

Parlen al vídeo: LLUÍS OBIOLS, PRESIDENT DE L’IEC ALT URGELL