En el consell d’alcaldes del Pallars Jussà d’aquest dimarts a la tarda s’ha explicat en quina fase es troba el treball per impulsar un marc propi que permeti als ajuntaments de la comarca regular la implantació dels parcs fotovoltaics. L’Associació Geoparc està duent a terme els treballs i es preveu que estiguin acabats al juliol. La proposta contempla les diverses activitats que es duen a terme al territori, així com el patrimoni natural.
S’ha informat sobre quan els ajuntaments ja no poden intervenir en les sol·licituds d’autorització dels Parcs i com s’ha de fer per intervenir.

El president del consell d’alcaldes ha demanat que hi pugui haver un mínim de consens entre tots els ajuntament de la comarca per evitar perjudicis al municipi veí.

De moment el municipi de Tremp ha optat per la paralització de llicències durant 2 anys pel que fa als usos dels parcs fotovoltaics.
La Ponència d’Energies Renovables de la Generalitat ha informat favorablement sobre l’estudi de viabilitat per a la implantació de 13 dels 18 parcs solars, presentats fins ara, sense tenir en compte en molts casos els continguts dels informes municipals. Ara mateix, ja representen unes 630 hectàrees al Pallars Jussà.

Parlen al vídeo: JORDI NAVARRA, PRESIDENT CONSELL ALCALDES PALLARS JUSSÀ