Aquest estiu estan previstos 16 camps de treball per joves a la demarcació de Lleida, l’Alt Pirineu, l’Aran i el Solsonès amb un total de 256 places, dels 16, 10 es faran al Pirineu. Entre el 19 i el 28 d’abril es pot fer la preinscripció als camps de treball. L’oferta d’enguany s’ha presentat a Isona, on en 2 períodes de 15 dies es treballarà en 2 excavacions diferents, concretament a l’Hort del Cavaller d’Isona i a Llorís.

L’any passat també s’havia de dur a terme però per la situació de pandèmia es va creure que era millor suspendre’n l’edició.
Els camps de treball a Catalunya es fan a través de diferents associacions d’educació en el lleure, entitats i fundacions sense ànim de lucre, i amb la complicitat dels ajuntaments i del territori. La majoria són per joves catalans d’entre 14 i 29 anys, i també hi ha alguns camps on hi ha joves d’altres llocs de l’Estat i d’arreu del món. La temàtica és molt variada, ja que els interessos són diversos i sobretot es busca el desenvolupament d’aquests joves.

De moment les inscripcions estan obertes i ja hi ha força demanda. Tot i que s’està a l’expectativa de l’evolució de la pandèmia per veure com s’acaba materialitzant, sobretot pel que fa als camps internacionals.

Parlen al vídeo: ROSA AMORÓS, ALCALDESSA D’ISONA I CONCA DELLÀ - LOURDES RAVETLLAT, COORDINADORA TERRITORIAL DE JOVENTUT A LLEIDA