El grup d’En Comú Podem al Parlament de Catalunya ha registrat un seguit de preguntes en referència a la seguretat del tren de la línia Lleida-La Pobla de Segur. Es demana al Govern si és coneixedor de si per part de Ferrocarrils de la Generalitat es va arribar a implementar la mesura preventiva de vigilància dels talussos amb drons, acordada amb el sindicat Comissions Obreres i presentada l’any 2016, com a mesura per minimitzar el risc d’aquest tipus d’accidents. També es demana informació sobre les mesures de implementades pel Govern per augmentar la seguretat de la línia, ja que hi ha hagut diversos despreniments de roques en altres ocasions a banda del 12 de març.
També s’ha preguntat si està previst integrar la línia de tren entre Lleida-La Pobla de Segur dins del Pla de Rodalies al voltant de Lleida ciutat anunciat fa uns mesos pel Govern.
D’altra banda, i després de l’anunci de la supressió del confinament comarcal, Ferrocarril reprèn el servei del Tren dels Llacs el proper dissabte 8 de maig. Si les condicions ho permeten circularà fins al 30 d’octubre i els usuaris poden comprar el bitllet de forma anticipada a través del nou lloc web del tren turístic.