La Diputació de Lleida ja ha iniciat les obres de millora i ampliació de la carretera LV-4036 que enllaça Lles de Cerdanya amb Martinet i la N260. Els treballs es concentren en un tram d'uns dos quilòmetres i mig des del nucli de Travesseres fins el punt on es va fer la primera remodelació, fa uns anys. Amb aquesta actuació es vol eixamplar el vial i suavitzar-ne els revolts.

A banda d'eixamplar els marges del vial, també es renovarà el ferm, que es trobava força malmès per l'erosió de l'hivern i la manca de manteniment.

Des de l'ajuntament de Lles celebren l'inici d'obres, ja que fa anys que reivindicaven la millora d'aquesta carretera, que és cabdal per als pobles de Lles, Viliella, Aransa i Músser, així com per als equipaments turístics de la zona i també per a les dues estacions d'esquí nòrdic del municipi. A més, amb aquesta actuació es facilitarà l'accés als vehicles dels serveis d'emergència.

El projecte comporta una inversió d'1.284.000 euros. Tot i que en un principi les obres s'havien d'allargar més d'un any, finalment sembla que podrien acabar a finals d'aquest any o principis del que ve. Mentrestant, s'ha establert pas alternatiu dels vehicles.
Recordem que fa gairebé cinc anys es van fer treballs de millora en un tram d'un quilòmetre i mig a la part alta de la carretera, a tocar del poble de Lles. En un futur, la diputació preveu refer el darrer tram, que connecta Travesseres i Martinet.

Parlen al vídeo: DANIEL OLIVERA, ALCALDE DE LLES DE CERDANYA