Acord per iniciar els tràmits d’enderrocament de les cases expropiades fa gairebé vint anys a La Clua. L’ajuntament de Bassella fa temps que reclama a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre que s’avanci en les obres per tirar la vintena de cases que es van expropiar quan es va construir el pantà de Rialb.

Després d’una reunió del consistori amb la Confederació, s’ha acordat que s’iniciaran els tràmits per treure les obres a concurs públic i es calcula que a finals d’aquest any o principis de 2022 s’iniciarà l’enderroc de les construccions.
Un dels edificis expropiats és l’antic castell del poble que està declarat bé cultural nacional i per tant no es pot destruir, la Confederació l’haurà de restaurar o treure a subhasta.

Els terrenys que quedaran lliures pròxims al penya-segat es preveu que no s’hi pugui tornar a construir i per aquest motiu, l’ajuntament de Bassella ha previst en les subvencions del Pla Únic d’Obres de Catalunya entre els anys 2022 i 2023 situar-hi una plaça amb funció de mirador.

Parlen al vídeo: CRISTINA BARBENS, ALCALDESSA DE BASSELLA