Després que l'any passat no es pogués celebrar l'acte de proclamació dels guanyadors dels Jocs Florals de Cerdanya per la pandèmia, aquest divendres Alp ha recuperat aquesta cita literària que amb 38 anys d'història és ja el clàssic del vespre de Sant Jordi a la comarca. Un per un, s'han anat coneixent els guanyadors i guanyadores de les set categories, tant de prosa com de poesia. Des de l'ajuntament destaquen l'alta participació que els Jocs Florals tenen cada any, superant les 500 obres presentades.

Per primer cop, el certament s'ha pogut seguir per streaming a través del canal de Youtube de l'ajuntament d'Alp. Més de 200 persones van seguir l'acte en directe i, fins ara, ja s'han registrat més de 400 visualitzacions.

La proclamació dels guardonats ha tingut lloc al Palau d'Esports i Congressos però, a diferència d'altres anys quan les butaques s'omplien amb els guanyadors i els seus acompanyants, enguany el consistori ha hagut de limitar l'aforament i seguir diverses mesures de prevenció contra la covid-19.

A més de les escoles de la Baixa Cerdanya, els Jocs Florals han tornat a comptar amb la participació d'obres escrites per alumnes de l’Alta Cerdanya, els quals han rebut una menció especial. També s'ha mantingut la categoria d’Educació Especial amb els treballs presentats per usuaris de la Fundacions Adis i Tallers i per alumnes de l’Institut Pere Borrell.
La guanyadora de prosa en la màxima categoria ha estat Lourdes Cazorla, de Puigcerdà, amb l’obra ‘Enyorat Paradís’. En la màxima categoria de poesia el guanyador ha estat Eduard Conde, d'Alp, amb l'obra ‘Entre vida i obsessió: crua realitat'.
Com sempre, s'han llegit els primers premis de cada categoria de poesia amb acompanyament de guitarra. 

Parlen al vídeo: CARLOS ADSERÀ, ALCALDE D'ALP