El cos de Bombers Voluntaris de Puigcerdà ha estat distingit amb el guardó del Cerdà de l'Any 2020. Aquest reconeixement l'atorga anualment l'Institut d'Estudis Ceretans a aquelles persones o entitats que treballen desinteressadament per la comarca. Dels tres finalistes, els Bombers, el doctor Enric Subirats i Creu Roja Cerdanya, el que ha obtingut més suport, doncs, ha estat el cos de bombers, al servei de la població des de 1861. El 50% del vot és popular i l'altre 50% del jurat.

Durant l'acte, que ha tingut lloc aquest diumenge a la tarda davant l'Hospital de Cerdanya, també s'ha homenatjat la mestra i activista de l'Alta Cerdanya i defensora del català i del Tren Groc Monique Guerrero, guanyadora del Cerdà de l'Any 2019, ja que l'any passat la pandèmia no va permetre fer-li entrega del premi.

L'Institut d'Estudis Ceretans ha volgut entregar també un nou guardó, el de Cerdà d'Honor. Aquest ha estat per l'hospital de Cerdanya, en representació de tot el personal sanitari, assistencial i auxiliar de la comarca per la seva feina davant la pandèmia de la Covid19.

L'acte ha comptat amb la presència d'una quarantena d'assistents, entre els quals el president de l'Institut D'estudis Ceretans, Tomàs Torrent, l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira i el president de la Comunitat de Comunes Pirineus-Cerdanya, Georges Armengol.
En acabar, s'ha fet la descoberta d'una placa commemorativa a l'entrada del centre sanitari.

Parlen al vídeo: QUIM ARENAS, CAP BOMBERS VOLUNTARIS PUIGCERDÀ 'CERDÀ DE L'ANY 2020'