Absolts els sis acusats d’agressió sexual a una noia de 19 anys la nit de Nadal de 2018, a la discoteca de la Seu d’Urgell, La Murga. La justícia espanyola ha absolt sis joves, cinc andorrans i un resident a Andorra, veí de la Seu.
La jove va denunciar, el 28 de desembre, a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de la capital urgellenca que li havien fet diversos tocaments a l’interior de l’equipament nocturn, entre les 5 i les 7 de la matinada. En el seu moment va identificar tres dels sis presumptes participants en els actes. Una de les persones acusades, resident a la Seu, va ser detingut hores després i posat en llibertat amb càrrecs.
Uns dies més tard de la suposada agressió, un altre dels joves andorrans, es va presentar voluntàriament a la comissaria. Va ser detingut i el jutge de guàrdia en va decretar el seu ingrés a la presó de Ponent a Lleida, on va estar aproximadament un mes, fins que va ser posat en llibertat, ja que els cossos policials van poder determinar que no havia sortit del Principat la nit dels fets a través de la geolocalització del seu dispositiu mòbil.
El judici del cas ha trigat dos anys a celebrar-se perquè gran part dels acusats són ciutadans andorrans, fet que va frenar-ne les diligències prèvies, i posteriorment per l’arribada de la pandèmia.
El grup Traptor Amarillo ha realitzat un comunicat, ja que un dels presumptes agressors és membre de la banda, on expliquen que la fiscalia també va demanar la innocència dels acusats. En el text també asseguren que la història és totalment falsa i que els nois imputats no hi tenen res a veure. Indiquen que segons la resolució judicial, els fets denunciats són físicament impossibles.