El passeig 10 d'Abril de Puigcerdà s'ha omplert aquest Sant Jordi de llibres i roses. Les parades de professionals i entitats han tornat al carrer, després que l'abril passat no ho poguessin fer per la pandèmia. Han estat molts, grans i petits, els que han aprofitat la jornada assolellada per passejar, escollir un llibre o un conte, comprar una rosa o algun objecte fet a mà.
Els llibres del Pirineu han tornat a ser els protagonistes de la diada. Entre les novetats editorials hi ha la novel·la de Manel Figuera 'Els fills de la terra', una reedició d'un llibre que va sortir fa 25 anys.

Els autors pirinencs celebren aquesta mena de retorn de Sant Jordi i l'ambient festiu que els ha acompanyat durant tota la jornada. Creuen que, si ja s'hagués aixecat el confiament comarcal, encara hi hagués hagut més compradors.

Per la seva banda, la Biblioteca Comtat de Cerdanya ha celebrat Sant Jordi amb una proposta que va engegar fa uns anys i que sempre els ha funcionat bé. Es tracta de la venda a metres de llibres fora de catàleg. A més, ha donat a conèixer les novetats editorials que es podran trobar a la biblioteca a partir d'aquest dissabte.

Per tal de tenir un Sant Jordi segur, l'ajuntament ha habilitat al passeig un circuit unidireccional per evitar encreuaments i protecció Civil i Policia Local han vetllat perquè es respectessin les mesures contra la covid-19.
A banda dels molts escolars que han aprofitat per visitar les parades, qui també ha gaudit de la jornada han estat els avis i àvies de la residència sociosanitària de Puigcerdà, els quals han pogut fer un tomb acompanyats del personal i dels seus familiars.

Parlen al vídeo: MANEL FIGUERA, MEMBRE ASSOCIACIÓ LLIBRE DEL PIRINEU - Mª ÀNGELS TERRONES, DIRECTORA BIBLIOTECA COMTAT CERDANYA