Aquest divendres, els usuaris del tren de la línia Lleida- La Pobla de Segur han pogut fer el recorregut amb l’habitual comboi després que per una esllavissada el 12 de març portés setmanes fent-se la ruta amb servei substitutori d’autobús.
La via va quedar recuperada el 29 de març i el Tren dels Llacs ja va poder circular-hi el passat dia 3 d’abril. I aquest divendres s’ha reprès el transport diari entre Balaguer i la Pobla.
Durant aquesta interrupció s’ha començat la instal·lació d’un sistema de cables microfònics de fibra òptica que detecten qualsevol moviment a les malles protectores dels talussos i envien un senyal que genera una avís per al tren. Aquest sistema de cablejat va acompanyat d’un semàfor que mostra la disponibilitat de pas per la via. Aquest nou sistema de sensors i els treballs de consolidació de talussos han suposat una inversió de més de 2 milions d’euros.