L'empresariat de Cerdanya demana al Govern que la mobilitat sigui provincial o entre Vegueries veïnes. Després que aquest divendres el Govern hagi anunciat que el confinament comarcal es mantindrà uns dies més, més enllà del 19 d'abril, els empresaris de Cerdanya segueixen reclamant l'ampliació de la mobilitat permesa i que, si mai s'aprova passar a un confinament veguerial, aquest s'ampliï una mica més i es permeti la mobilitat també amb les vegueries veïnes.
En un comunicat, la patronal recorda que la Vegueria de l’Alt Pirineu i Aran és la menys poblada de Catalunya, amb només 72.000 hab i que, per tant, el Govern ha de ser 'sensible' amb la realitat d'aquest territori. Considera que una mobilitat dins de les Vegueries o regions sanitàries, perjudicarà una vegada més a la comarca que ja va patir el tancament perimetral per Nadal i Reis. Els empresaris creuen que una mobilitat per Vegueries seria agreujar més la situació.
Pe tot plegat, l'agrupació demana mobilitat provincial que pot permetre un equilibri territorial. Petició formulada per les Cambres de Comerç de Girona, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, a la que Empresariat Cerdanya s'hi adhereix. També proposa una mobilitat amb les Vegueries frontera amb l'Alt Pirineu i Aran, és a dir, que d'Est a Oest, les Vegueries de les Comarques de Girona, de la Catalunya Central i de les Comarques de Ponent, puguin tenir mobilitat i permeabilitat amb la Vegueria de l'Alt Pirineu i l'Aran de manera bidireccional.
Els empresaris recorden que tradicionalment, i històricament, la mobilitat de la Cerdanya ha estat amb la Catalunya Central i les comarques de Girona, amb vincles professionals, personals i familiars.