Un centenar de cartells com aquest es col·locaran en les pròximes setmanes en zones concorregudes de muntanya per recordar a aquells que hi arribin que cal seguir una sèrie de conductes cíviques i de respecte amb l'entorn natural i amb el bestiar que hi habita. Es recomana, per exemple, portar el gos lligat o deixar les tanques com es trobin. Tot plegat per informar que es tracta d'una zona de treball per al sector primari de la comarca.

L'objectiu és que, de cares a l'estiu, ja s'hagin col·locat tots els cartells. El projecte compta amb el suport de l'Institut per al Desenvolupament de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA), Turisme Cerdanya, el Parc Natural Cadí-Moixeró, el Servei Públic d'Ocupació, la Diputació de Girona i els Programes de Suport al Desenvolupament.

L'actuació s'emmarca dins la campanya Valentament Rural, impulsada des del Consell comarcal cerdà. Parteix d'un doble objectiu, d'una banda posar en valor els productes agroalimentaris i, de l'altra, fer veure a la població que cal valorar i respectar la feina del sector ramader.

A més de la distribució de cartells, l'altra actuació que ja s'ha posat en marxa dins la campanya Valentament Rural és la promoció dels productes agroalimentaris a través de les xarxes socials. S'ha creat un personatge, la Blau, la qual explica tot el que va descobrint de la comarca.
De cares als propers mesos, des de l'ens cerdà preparen més actuacions dins aquest nou pla per posar en valor l'entorn rural.

Parlen al vídeo: ABEL SOLÉ, TÈCNIC DINAMITZADOR AGROALIMENTARI CC CERDANYA