Els Mossos d'Esquadra han alertat d'una nova modalitat d'estafa telefònica a establiments comercials de Cerdanya. Alguns negocis de diferents tipologies han rebut una trucada per telèfon d'una persona que simulava ser d'una empresa de missatgeria informant que havia de lliurar una comanda. En alguns casos el presumpte estafador coneixia el nom del responsable i dades concretes de l'establiment i durant la trucada simulava estar parlant amb el responsable per una altra línia per tal de donar més veracitat a la trucada. Advertia que si no es feia un pagament s'hauria d'afrontar un recàrrec i també es demanava que l'import s'abonés a través d'unes plataformes virtuals en concret. La mitjana de frau era de 1.000 Euros.
Davant d'aquest tipus de trucada, els Mossos d'Esquadra recomanen que s'actuï amb cautela i que es verifiqui l'origen de la trucada. També, que es desconfii de les amenaces i les urgències que impliquen pagaments no justificats. En cas de ser víctima d'aquest delicte, cal trucar al 112.
Segons ha explicat el cos de policia, a principis de mes els Mossos han rebut dues denúncies d'estafes realitzades amb aquest modus operandi i una amb anterioritat.