L’anunci de confinament comarcal a partir d’aquest divendres ha estat un cop dur per a les empreses d’esports d’aventura que tot just havien iniciat temporada. I encara més en comarques on, un cop finalitzada la temporada d’esquí, com el Pallars Sobirà, el turisme actiu és el reclam més important que hi ha la zona i un dels principals motors econòmics.
L’any passat el sector ja va perdre la Setmana Santa i enguany sabien que aquests dies tan bons, amb una ocupació del ..., podien passar factura i haver-hi tancament. Des d’ahir que només fan que atendre trucades per anul·lacions, però sobretot canvis de data a l’espera de la millora de la situació i flexibilització del confinament.
També remarquen que les mesures preses durant l’estiu passat els avalen com a destí segur.

El què està clar és que amb confinament comarcal no poden operar, que els treballadors contractats han de passar a ERTO i que està en stand by els altres contractes que s’havien de fer. I molta gent jove sense feina. Esperen que al maig es pugui treballar, ja que la primavera suposa el 50% dels ingressos de la temporada. Hi ha moltes reserves de grups d’escolars per aquestes dates i que han quedat parades sense concretar. La situació és d’incertesa i el sector demana ajudes directes per superar-ho.

Parlen al vídeo: FLORIDO DOLCET, REPRESENTANT EMPRESES ESPORTS AVENTURA PALLARS SOBIRÀ