L'empresariat de Cerdanya ha encaixat el retorn del confinament comarcal amb molta resignació. Després d'uns dies de Setmana Santa en que la comarca s'ha omplert de visitants i segons residents, fet que ha permès reactivar l'economia de la vall, hotels, restaurants, comerços i la resta d'empreses turístiques veuen com els torna a parar en sec l'activitat. En poques hores els han caigut les reserves dels propers dies.

Des de la patronal han remarcat que durant aquests dies de més afluència turística s'han respectat totes les mesures per evitar contagis, tant pel que fa als horaris d'obertura d'establiments, com els aforaments o ús de la mascareta.

Els empresaris cerdans tenen assumit que les restriccions es poden prorrogar fins al maig i, no descarten que continuïn fins al juny, una situació que ja es va viure l'any passat. Per ara, temen que en les properes setmanes l'activitat a la comarca sigui baixa i que, per tant, puguin perdre la campanya de primavera.

Des de l'agrupació empresarial esperen que el procés de vacunació de la població avanci el més ràpid possible per tal d'evitar aquestes obertures puntuals que venen seguides de tancaments i restriccions en la mobilitat i, al final, poder tornar engegar els seus negocis. De moment, el sector haurà de conformar-se amb els clients locals.

Parlen al vídeo: FRANCESC ARMENGOL, PRESIDENT EMPRESARIAL CERDANYA