Alp ha acollit aquest diumenge de Pasqua la 9a Mostra de formatges i productes làctics de Cerdanya i l'Alt Urgell. Durant tot el dia, els carres dels nucli urbà s’han omplert de parades amb productes elaborats al territori i han estat molts els que s'hi han apropat per conèixer-los i tastar-los. Des de l'ajuntament han explicat que, malgrat la situació sanitària, han volgut fer costat als productors locals.

Així, doncs, la mostra va néixer amb la intenció de dinamitzar la indústria local i donar a conèixer els productes elaborats al Pirineu, a més de ser un reclam per al turisme. Enguany, hi han participat una vintena de parades, la majoria de formatges i làctics però també d'embotits o artesania. En aquesta ocasió, la formatgeria convidada ha formatges Cuirols, del Berguedà.
La mostra s'ha hagut d'adaptar a la situació actual i, per tant, s'han hagut de prendre diferents mesures per evitar aglomeracions i minimitzar el risc de contagi. Des del consistori remarquen la importància de, sempre que es pugui, organitzar activitats que dinamitzin el municipi.

A banda del mercat artesà, des de dimecres i fins diumenge els bars i restaurants del municipi han elaborat plats amb els formatges presents a la mostra. El que no s'ha pogut celebrar per la situació sanitària ha estat el concurs popular ni tampoc el maridatge de formatges amb vins.

Parlen al vídeo: CARLOS ADSERÀ, ALCALDE D'ALP