El Bus de la Salut, amb el lema “Ens aturem perquè tu no t’aturis” fa parada a La Seu d’Urgell aquesta setmana pels habitants de la ciutat i dels pobles més propers. A les persones citades se’ls realitza una revisió de l’estat de les artèries, la possible malaltia renal oculta i la diabetis.

El projecte es va iniciar el 2015 i durant tres anys es van visitar a més de 8.000 persones de tota la provincia de Lleida. Actualment, la iniciativa comença la segona fase i torna a cridar les mateixes persones per fer-ne una nova revisió i veure si hi ha hagut canvis.
Per protocols de desinfecció només hi pot haver dues persones realitzant les proves a la vegada. A més a més, aquestes es separen entre la caravana i l’autobús per realitzar-ne .

Els resultats de les proves es troben en l’historial mèdic i el metge de família en fa el diagnòstic en cas de ser necessari.
El Bus es troba al pàrquing públic situat sota l’ajuntament de La Seu i visita de 10h del matí a 18h de la tarda.

Parlen al vídeo: MIRIAM GUERRERO, TÈCNICA DEL BUS DE LA SALUT