Portes obertes aquest dissabte al nou Centre d'Interpretació del País dels Esterregalls d'All, a Isòvol. Situat sota la plaça de l’Església de Santa Maria, l'equipament posa en valor tot el patrimoni cultural del municipi, destacant l’especificitat de l’espai natural i del jaciment arqueològic dels “esterregalls”. Es tracta d'unes erosions del territori úniques al Pirineu que contenen restes de mineria romana vinculada a la recerca d’or. Al mateix espai es pot visitar part del cementiri medieval dels segles IX i X, així com diverses cases i un carrer del poble del segle XIV.

Al nou centre d'Interpretació s'hi han col·locat diversos plafons explicatius, s'han preparat audiovisuals i s'ha pensat en un espai per als infants. Tot plegat per donar un nou impuls als atractius turístics del municipi, com els 'esterregalls' o les esglésies romàniques.

De de l'ajuntament han explicat que el centre comptarà amb un responsable que atendrà i orientarà els visitants durant els períodes festius i caps de setmana. A més, ja han rebut trucades d'escoles que volen visitar el nou centre d'interpretació.

Aquest equipament ha estat subvencionat pel fons FEDER i està inclòs en el projecte capitanejat pel Consell Comarcal de Cerdanya “Posicionament turístic de la Cerdanya: el patrimoni i la cultura com a eixos vertebradors”, el qual també inclou actuacions als municipis d’Alp, Bellver de Cerdanya, Bolvir, Fontanals de Cerdanya, Ger i Puigcerdà. En el cas del nou centre d'interpretació d'Isòvol, també ha comptat amb una partida de la diputació de Girona.

Tot i que en un principi, el consistori preveia inaugurar l'equipament aquest dissabte, finalment ha decidit organitzar només una jornada de portes obertes i fer la inauguració oficial més endavant, degut a la situació sanitària.

Parlen al vídeo: JOAN BERTRAN, ALCALDE D'ISÒVOL