Ja està en marxa la sisena edició del Pràcticum Odisseu, un programa que pretén incentivar l’estada de joves universitaris en pràctiques remunerades a empreses situades a municipis rurals. En aquests moments ja ha finalitzat el període perquè empreses i entitats presentin les seves ofertes de pràctiques, amb un total de 174 en el conjunt de comarques rurals Leader de Catalunya, la xifra més alta de totes les edicions. Pel que fa a Cerdanya, hi ha set places disponibles, la majoria en entitats públiques.

Els i les estudiants han de realitzar un mínim de 300 hores, entre mitjans de juny i mitjans de setembre de 2021, on l’estudiant rebrà una remuneració total de 1.800 €. Aquest import ve cofinançat en un 50%. Les persones interessades poden enviar la seva candidatura fins al 19 d’abril i poden optar a un màxim de 5 ofertes. A banda d'experiència laboral, el programa també busca fomentar l’arrelament del jovent al territori.

A Cerdanya, les set ofertes de pràctiques presentades són: Informador/a i intèrpret turístic/a al Consell Comarcal cerdà, personal docent de la llar d’infants i una plaça de suport a l’administració, turisme i comunicació a l'ajuntament de Bellver, dues persones que facin tasques com a informador/a i dinamitzar/a turístic i com a tècnic d’urbanisme a l'ajuntament d'Isòvol i a l’Ajuntament Bolvir disposen d'un lloc de suport en administració i comunicació. A banda, també s'ofereixen pràctiques al Club Esportiu Pyrene (Arànser) per donar suport en el disseny i execució de programes esportius.
Les entitats promotores del projecte són la Direcció General de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a partir d’una iniciativa conjunta de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya, els 11 grups d’acció local Leader de Catalunya i la xarxa de professionals de Joventut.

Parlen al vídeo: NEUS BARALDÉS, TÈCNICA OFICINA JOVE CERDANYA