Entre un 75 i 80 per cent d’ocupació hotelera a l’Alt Urgell aquesta Setmana Santa, l’arribada més important de turistes s’espera aquest dijous. L’estada als hotels s’ha ampliat a quatre dies de mitjana, a diferència d’estades de dos dies d’altres anys.

Tot i que encara hi ha algun hotel tancat durant aquestes vacances, se’n preveu l’obertura al maig. Des de l’Associació d’Hostaleria creuen que si la dinàmica de la pandèmia segueix igual, la Setmana Santa podria ser un avanç sobre com anirà la temporada d’estiu.
El Procicat va anunciar que els turistes que s’allotgessin a l’Alt Urgell es considerarien residents, i per tant, tindrien permís per entrar a Andorra. La mesura va ser rectificada poc després per la Generalitat, confirmant que només residents habituals de la comarca podien accedir al Principat.

Per altra banda, des de l’Espai Ermengol asseguren que no tenen cap visita programada, però sí que esperen turistes sense reserva durant aquests dies. La Fundació Sant Hospital recorda que fa poc s’ha aconseguit frenar el repunt de contagis de Covid que hi havia al terrirtori i demanen precaució.

Parlen al vídeo: MIQUEL ÀNGEL SÁNCHEZ, PRESIDENT DE L’ASSOCIACIÓ D’HOSTALERIA DE L’ALT URGELL