L’Ajuntament de la Vall de Boí i el departament d’educació van signar un conveni perquè joves d’educació secundària puguin realitzar projectes de serveis comunitaris, i promoure entre l’alumnat el compromís cívic. En aquest sentit, una de les primeres actuacions que s’han dut a terme ha estat l’arranjament del Salencar.

També s’ha actuat en espais verds i camins d’altres nuclis de la vall com al camí del pago, al camí a la creuet de Cóll, al camí del Pla a Taüll i a l’ermita i camí de Taüll a Boí.
Han estat 5 alumnes que cursen 4t d’ESO a l’Institut del Pont de Suert que en total fan 10 hores de feina en grup i acompanyats i supervisats per un membre de l’ajuntament. Els joves, que estan autoritzats pels seus pares o tutors, poden així analitzar l’entorn on viuen i vincular-se en la seva millora alhora que promoure l’educació en valors i compromís cívic.

Parlen al vídeo: SÒNIA BRUGUERA, ALCALDESSA DE LA VALL DE BOÍ