‘Carrers per descobrir dones ocultes’ és la nova exposició creada pel Comitè 8M de l’Alt Urgell. Una reivindicació sobre la gran diferència del nombre de carrers masculins i femenins que podem trobar a La Seu. Anna Lopez, membre del comité 8M de l’Alt Urgell n’explica l’exposició.

La iniciativa també ha creat un procés participatiu en el qual es donen quatre noms de dones que han estat vinculades a la ciutat, l’opció més votada serà la nomenclatura d’un carrer o avinguda. Palmira Jaquetti, Les trementinaires, Montserrat Alrich Sala i Jerònima Ribota són les opcions que es troben en el formulari.
Els 7 carrers que actualment tenen nom de dona a la ciutat són allunya’ts del centre històric i la majoria són carrerons petits i poc il·luminats. Per aquest motiu, la mostra es pot trobar al número 66 del Carrer Major.

L’exposició es pot visitar fins el 10 d’abril, dia en el qual també es tancarà el procés participatiu i l’opció escollida es presentarà al ple municipal.

Parlen al vídeo: ANNA LOPEZ, COMITÉ 8M ALT URGELL