Després de programar-se diverses vegades, finalment aquest dissabte ha tingut lloc al Museu Cerdà la presentació del llibre 'La lluita per la República a la Seu, a l'Alt Pirineu i Andorra", de l'alturgellenc Amadeu Gallart. L'acte ha comptat amb la presència de l'autor i ha estat presentat per d'historiadora Sol Gasch. El llibre repassa la trajectòria d'Enric Canturri, alcalde de la Seu d'Urgell durant la Segona República. Gallart ha parlat de les semblances històriques entre la capital alturgellenca i Puigcerdà.

Amadeu Gallart, és economista i llicenciat en història contemporània per la Universitat de Barcelona. Ha treballat com a gestor administratiu i com a col·laborador del negoci familiar de vins i licors. Va ser alcalde de la Seu de 1979 al 1983. Ara dedica bona part del seu temps a llegir i a escriure sobre la història local.

Parlen al vídeo: AMADEU GALLART, AUTOR