El sector turístic de Cerdanya encara la Setmana Santa amb optimisme. Hotels, cases rurals i càmpings esperen assolir un bon nivell d'ocupació, després de mesos de restriccions. El sector preveu arribar al 90% els dies més forts, mentre que la resta es situarà al voltant del 60%. Tot i que van rebent reserves d'última hora, els hotelers creuen que no hi haurà un allau de turistes. Malgrat tot, es mostren satisfets de poder tornar a treballar, després d'un hivern que va començar amb el tancament perimetral de la comarca.

Pel que fa a l'obertura dels allotjaments, aquesta Setmana Santa reobriran els que encara no ho havien fet. Des de l'associació d'hotels i càmpings de Cerdanya han detectat com últimament han crescut les reserves a les cases rurals, tot i que, asseguren, hi ha clients de tots els gustos.

El que possiblement es notarà més es l'arribada de segons residents, ja que molts no han pogut desplaçar-s'hi en tot l'hivern.

Qui també confia en poder tenir un bon volum de clients aquesta Setmana Santa són les empreses d'activats turístiques. De moment preveuen un 30% de reserves. Per aquests dies proposen un gran ventall d'activitats per fer a l'aire lliure.

Un cop passada la Setmana Santa, el sector turístic cerdà veu amb incertesa els propers mesos, ja que tot dependrà de l'evolució de la pandèmia.

Parlen al vídeo: NÚRIA VIDAL, PORTAVEU ASSOCIACIÓ HOTELS I CÀMPINGS CERDANYA - MIREIA VILA, PORTAVEU EMPRESES ACTIVITATS TURÍSTIQUES CERDANYA