Aquest grup d'alumnes de l'escola Bac de Cerdanya d'Alp i de la ZER Cerdanya, que inclou les escoles de Llívia, Bolvir i Ger, han fet aquest divendres la darrera sessió del programa Esport Blanc Escolar. Es tracta d'una iniciativa impulsada des de la Secretaria General de l'Esport i el departament d'Educació que proposa als alumnes de 3r i 4t de Primària fer sis sessions d'esquí alpí, esquí de fons i surf de neu, amb l'objectiu d'acostar-los als esports de neu.

Les restriccions per frenar la covid-19 va fer que les sessions comencessin unes setmanes més tard de l'habitual i es reduïssin de 8 a 6. Tot i això s'han portat a terme durant el segon trimestre i, com sempre, formen part del currículum escolar.

El programa té bona rebuda tant per als alumnes i les seves famílies com per a les estacions d'esquí, sobretot aquesta temporada, ja que representa generar activitat a les instal·lacions. Des del Consell General de l'Esport ja han avançat que les sessions es mantindran de cara als propers anys.

En total uns 270 alumnes de totes les escoles de Cerdanya han participat enguany al programa d'esquí escolar. A nivell català, han estat uns 1500 nens i nenes d'una cinquantena de centres educatius de set comarques.

Parlen al vídeo: ANTONI REIG, DIRECTOR CONSELL GENERAL ESPORT GENERALITAT