L'àrea de Turisme del Consell Comarcal de Cerdanya treballa des de fa mesos en la creació de nous recursos digitals que ajudin a posar en valor el patrimoni local de la comarca, tot utilitzant les noves tecnologies. Concretament es vol obtenir imatges fotogràfiques actuals de diferents elements patrimonials. A més, s'està digitalitzant l'interior de les esglésies per tal d'oferir visites virtuals en 360 graus mitjançant codi QR.

En una primera fase ja s'han obtingut fotografies de 54 espais religiosos i amb l'arribada del bon temps es fotografiaran 68 elements patrimonials (arquitectònics o naturals) no religiosos. Aquesta tasca ha estat adjudicada, mitjançant concurs públic, a l'empresa cerdana Atelier Fotogràfic. La segona fase, la porta a terme l'empresa Culturània i contempla la creació d'aquestes visites virtuals.

En total es preveu prendre imatges de 15 espais religiosos de la comarca, com ara les esglésies Sant Joan Baptista de Riu, Sant Pere d'Alp, Sant Esteve de Guils, Sant Climent de Talltorta o Sant Domènec de Puigcerdà.

A banda de poder visualitzar l'interior de les esglésies des de davant mateix, tant els tours virtuals com les fotografies que s'estan fent es podran veure a la web de Turisme Cerdanya.

Tot plegat s'engloba dins una de les línies d'actuació de Patrimoni Obert» del projecte «PECT Costa Brava Pirineu de Girona: Natura, cultura i intel·ligència en xarxa».

Parlen al vídeo: MARIA JIMÉNEZ, TÈCNICA TURISME CERDANYA