Des de fa uns dies, els conductors que circulen per l'avinguda Schierbeck de Puigcerdà es troben amb aquest radar pedagògic que els informa de la seva velocitat. L'ajuntament l'ha instal·lat en aquest punt perquè sovint els vehicles circulen per sobre de la velocitat permesa, amb el perill que això comporta, ja que es tracta d'una zona residencial.

Des del consistori han indicat que es una mesura molt habitual en poblacions de l'Alta Cerdanya i que, si funciona, no descarta col·locar nous aparells en altres punts de Puigcerdà.

De fet, aquesta mesura s'emmarca dins un estudi que l'ajuntament està portant a terme per detectar aquells vials més conflictius. Un cop localitzats, s'hi col·locaran diferents mecanismes perquè els conductors redueixin la velocitat.

A banda de l'Avinguda Schierbeck, l'ajuntament està valorant si prendre alguna mesura per millorar en seguretat a les avingudes Pirineus, Catalunya o Segre, entre d'altres principals vies d'accés al nucli urbà.

De moment l'equip de govern no es planteja aplicar accions punitives, com serien radars de velocitat.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ