La Volta Ciclista de Catalunya ha fet el seu pas per l’Alt Urgell en la quarta etapa. Els ciclistes han entrat a la comarca per Martinet i s’han desviat a Adrall on enfilaven cap al Port del Cantó, amb un final d’etapa a Port Ainé.
El Passeig Joan Brudieu s’ha emplenat de curiosos i aficionats que esperaven el pas dels més de 130 ciclistes participants i tota la comitiva que els acompanya de cotxes, motos i Mossos d’Esquadra.
El recorregut ha entrat dins La Seu d’Urgell, on s’esperava la seva arribada a partir de dos quarts de tres, però s’han avançat cinc minuts al previst. Han passat per les avingudes més importants de la ciutat. A l’avinguda Saloria s’hi ha realitzat un sprint especial on ha fet millor temps Thomas de Gendt, seguit de Juan Pedro López i Sergio Samitier.
El guanyador d’aquesta etapa ha estat Esteban Chaves de l’equip Bike Exchange. Demà s’iniciarà la cinquena jornada que anirà de La Pobla de Segur a Manresa amb una distància de 201 quilòmetres.
Amb motiu de la centenària edició l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell ha realitzat dues activitats inèdites sobre la història del ciclisme.

L’article i l’exposició virtual es poden trobar a la pàgina web de l’Arxiu Comarcal.

Parlen al vídeo: CARLOS GUÀRDIA, REGIDOR DE SERVEIS CENTRALS I CULTURA