La Biblioteca Sant Agustí de La Seu d’Urgell tanca les seves portes aquest dissabte per iniciar les obres de redistribució de l’espai. Es calcula que a principis de juny es podrà reobrir al Centre Cívic. En aquest espai provisional només s’hi podrà portar part de la documentació com novel·la juvenil, adulta, revistes i diaris.

Les obres començaran el 3 de maig. El cost total de reestructuració serà de 426 mil euros que s’aconsegueixen gràcies a subvencions del Pla Únic d’Obres i Serveis a Catalunya, de la Diputació de Lleida i de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell.
L’edifici tindrà un nou sistema de climatització i s’hi instal·laran una quarantena de paques solars per millorar-ne l’eficiència energètica. Al patí també s’hi preveuen noves rampes a les entrades i per accedir a l’absis.

En la primera planta s’hi traslladarà totes les novel·les d’adults, la segona es convertirà en la nova àrea infantil i la tercera planta comptarà amb dues sales de treball en grup. Les modificacions està previst que acabin a finals de setembre.

Parlen al vídeo: LOURDES ESTEVE, DIRECTORA BIBLIOTECA SANT AGUSTÍ