Territori i Sostenibilitat licita les obres de la variant d'Artesa de Segre, a l'eix de Comiols, per un valor de 5 milions d’euros. Aquesta obra és una de les fases de la millora integral del tram de Comiols entre Artesa de Segre, a la Noguera, i Isona, al Pallars Jussà.
Aquesta obra millorarà la seguretat viària i la mobilitat al municipi d’Artesa de Segre i es preveu que les obres comencin a l’estiu i tinguin una durada d’onze mesos. Aquest es un primer pas per seguir duent a terme la resta de fases fins a arribar a l’obra completa de tot el tram.
L’eix de Comiols és el principal accés al Pallars des de la Catalunya central i oriental i forma part de la xarxa bàsica de carreteres de la Generalitat. El Departament està impulsant la millora per fases de l’eix de Comiols. Hi ha previstes variants al pas per diversos nuclis de població, l’eixamplament de la carretera i l’eliminació de revolts que, en el pas pel coll de Comiols, comportarà la construcció de diversos túnels i viaductes. Ara s’impulsa l’obra de la variant d’Artesa de Segre i també està en licitació l’actualització del projecte del tram final, entre Isona i Folquer.