Unió de Pagesos ha presentat aquest dimarts a La Seu d’Urgell el seu programa, amb el lema “Amb Unió hi guanyes tu“, per les eleccions agràries catalanes, que tindran lloc els dies 25 i 26 d’aquest mes. L’entitat reclama millores per a la ramaderia de muntanya i que l’Administració reconsideri el projecte de l’os al Pirineu.

En l’acte s’han exposat els principals punts que es volen tractar en els pròxims cinc anys tot i se n’han ressaltat alguns d’importants i urgents a tractar com és el cas de la introducció de l’os al Pirineu, es demana que se n’estableixi una població màxima i que les compensacions per danys es corresponguin a l’impacte real.

Un altre dels punts a destacar és un pla nacional per assegurar un relleu generacional amb garanties, proposant mentoratge i programes per emprenedors.

La votació es podrà realitzar de manera telemàtica amb el DNI electrònic o altres certificats reconeguts. També s’habiliten punts presencials. El dia 25 es podrà votar als ajuntaments de Josa i Tuixent, Oliana, Organyà i Ribera d’Urgellet, o a les oficines comarcals de l’Alt Urgell a La Seu. Per altra banda, el dia 26 només es podrà votar de manera presencial a les oficines comarcals de l’Alt Urgell.

Parlen al vídeo: JOAN CABALL, COORDINADOR NACIONAL D’UNIÓ DE PAGESOS - JOAN GUITART, COORDINADOR TERRITORIAL DE COMARQUES DE MUNTANYA - RAQUEL SERRAT, DIRIGENT DEL MEDI RURAL I REPRESENTANT DE DONES