El Consell Comarcal de Cerdanya subvencionarà una part de la formació del curs de director-a de lleure infantil i juvenil a les persones empadronades a la comarca. Aquesta formació es farà en línia durant dos períodes: del 24 de març al 28 d’abril o del 26 d’abril al 31 de maig. Des de l'Oficina Jove expliquen que, quan es comencen a organitzar els casals i altres activitats on es necessita personal qualificat, troben qui té la titulació de monitor-a de lleure però els és més difícil trobar director-a de lleure.

Les formacions s’impartiran a través de l’escola dedicada a l’educació i el lleure Quiràlia i en ambdós casos el preu serà de 235 €, en comptes de 290 euros. Des de l'ens recorden que els cursos subvencionats per l’Oficina Jove són únicament els que coincideixen amb les dates indicades. Oferir un preu més econòmic per als empadronats a Cerdanya, creuen, podria incrementar el nombre d'inscrits respecte altres anys. A més, també hi pot ajudar el fet que es faci de manera virtual.

Els requisits per accedir a la formació és ser major d'edat, tenir el títol de monitor de lleure expedit per DGJ o acreditar una titulació superior o bé dos anys d'experiència en l'àmbit del lleure infantil i juvenil.
A banda d'aquest curs, des de l'ajuntament de Puigcerdà també subvencionarà 100 euros de la formació de monitor-a de lleure. Aquesta també serà virtual i es podrà cursar en alguna de les convocatòries existents, des d'ara i fins al juliol.

Parlen al vídeo: NEUS BARALDÉS, TÈCNICA OFICINA JOVE CERDANYA