Després de suspendre l'edició del 2020 per la situació sanitària, la Salomon Ultra Pirineu ha decidit reinventar-se aquest any. Concretament, les quatre curses per a adults i la infantil tindran lloc de l'1 al 3 d'octubre. La cita esportiva s'ha adaptat per ser més segura i alhora més sostenible, a més de millorar els recorreguts.
L'Ultra Pirineu de 100 km manté la data de dissabte i el seu recorregut clàssic, però s’hi apliquen dues petites modificacions en el recorregut les quals sumaran uns km extra a la versió anterior. Els primers 6km fins al “Paller de dalt” ara es recorreran per pista forestal per evitar aglomeracions i permetre avançaments mantenint la distància. I en segon lloc varien els darrers 2 km fins a meta, que ara recorreran per la “via del Nicolau” i així evitar passar per la carretera de Gisclareny.
A més, com a novetat aquest 2021, la SUP 100k entrarà a formar part  de la categoria “Trail Ultra” (50km o més) del Spartan Trail World Championship.
La Trail Pirineu 56k i la Sky Pirineu 36k es fusionen en la Salomon Marató Pirineu 42k amb sortida a Bagà el dissabte 2 d’octubre, i un recorregut que seguirà el mateix traçat de la Sky Pirineu 36k 2019 fins a “Vents del Cadí”, punt a partir del qual s’hi incorpora un nou tram d’ascens fins a la collada de Turbians. També entrarà a formar part del Spartan Trail World Championship.
La Salomon Mitja Pirineu 20k canvia de data (a diumenge) i es trasllada a Bagà mantenint els seus 20km, però augmentant el seu desnivell a +1.250m.
Pel que fa a La Molina Nit Pirineu, mantindrà el seu format, recorregut i programa de sempre, igual que la Pirineu XS que tampoc varia.
Els recorreguts, tracks, reglaments i programa es pot trobar a la web www.ultrapirineu.com
Des de l'organització confien en que les curses es puguin celebrar, tot i que han avançat que es podrien veure alterades si les mesures anti covid són més restrictives.