L’Audiència de Girona jutjarà aquest dimecres l’acusat d’un intent d’homicidi a Puigcerdà. Els fets van ocórrer el 26 de novembre del 2018 cap a dos quarts de tres de la matinada, quan el processat hauria clavat una ganivetada al coll de la víctima. Segons l’escrit de conclusions provisionals de la Fiscalia, la víctima viatjava en el seu vehicle pel camí d’Age i just abans d’arribar a la cruïlla amb l’avinguda Catalunya es va trobar amb un grup de persones al mig de la calçada. Aleshores, l’acusat va colpejar el vehicle de la víctima, fet que va motivar que aquesta baixés del cotxe. Amb la intenció d’atemorir-lo, el processat va mostrar una navalla i va amenaçar-lo de mort. Llavors va clavar la navalla a una de les rodes del vehicle i tot seguit, «amb la intenció d’acabar amb la vida» de la víctima, diu el fiscal, li va clavar la navalla al coll i va fugir. La ferida, de mig centímetre, li va generar un 'risc vital'.
Per aquests fets, l’acusat s’enfronta a una petició de deu anys de presó per part de la Fiscalia. D’aquests deu anys, nou són per un delicte d’intent d’homicidi i un any és per un delicte d’amenaces. A més, reclama que no es pugui acostar a menys 300 metres de la víctima durant deu anys, el mateix període pel qual demana que se li imposi una condemna de llibertat vigilada un cop complerta una eventual pena de presó. També demana que l’acusat indemnitzi la víctima amb 1.033,21 euros pels danys al vehicle i 1.882,84 per les lesions provocades. També demana que pagui una multa de 5.400 euros per un delicte de danys.
L'acusat seria un home de 22 anys de nacionalitat portuguesa i veí de Puigcerdà. Al lloc dels fets també hi havien dues persones més, que en aquell moment eren menors d'edat.