S’ha donat el tret de sortida a la redacció del Pla d’Usos que ha d’establir una estratègia d’actuació i gestió integral de l’entorn de l’embassament de Canelles i del congost de Mont-Rebei amb una reunió amb l’empresa que redactarà el pla. A la Comissió de seguiment hi participen les Diputacions d’Osca i Lleida, l’Ajuntament de Sant Esteve de la Sarga, l’Ajuntament de Bonansa, la direcció general d’Ordenació del Territori del Govern aragonès, i la secció de Biodiversitat i Medi Natural de Lleida de la Generalitat.
El Pla d’Usos exposarà les solucions als problemes de seguretat i massificació dels últims temps al congost. Es vol establir una pauta per a la promoció i posada en valor d’aquest espai natural a través del turisme com a motor econòmic del territori, i minimitzar el risc per a les persones donat l’estat geològic de la zona, amb un estudi dels riscos i la proposta de mesures correctores. També es regularà els usos turístics de l’entorn i la làmina d’aigua.
Cal recordar que l’accés al congost de Mont-rebei es troba tancat des de fa mesos a causa d’una esllavissada en una zona de pas de persones.